Strategier För Ta Hand Om Japansk Kökskniv: Dos Och Även Don'T

kökskniv

House chefs don ' t need a great deal of knives for the job they do in kitchen. men också för knivarna du utför har, det är viktigt att ta hand om dem för att säkerställa att de varar, och att minska chances av olycka. Here are actually the best standard perform 's as well as carry out n' TS when it avser exakt hur att ta hand om dina knivar.

Strategier för ta hand om huusk

Dina Knivar.

singular avgörande element av ta hand om dina Japansk kniv knivar är faktiskt hålla dem skarp. Inte helt enkelt utför en trubbig kniv skapa ditt Arbeta i kök svårare, men det dessutom gör det extra farligt. It carries duplicating: a blunt knife is extra unsafe than a pointy one. A dull knife requires you to use even more tension, which sedermera makes it more likely to slip and also reduce you.

Om du önskar gräva i mysteries av kockar kniv sharpening, du säkert kan. ändå om det kommer ner till använda en tråkig kniv på grund av det faktum att veta att utnyttja en whetstone är svårt, gör din egen self a support and also have it sharpened by a professional. Bestick etablering kommer kanske hantera göra det medan du stå vid.

Vad är egentligen Honing?

Developing is one more matter. Sharpening inkluderar slipning bort små mängder av stål till förbättra knivens kant. Visualize måste slipa en U right in A V. Honing, å andra sidan, handlar om straightening knivens övre hand. advantage is there, and also it is actually sharp, but på grund av det faktum att itis actually thus thin, It tenderar att vika sig själv Över efter en period av användning. Honing simply uncurls that edge as well as restrahtens it.

Till skillnad från sharpening, sharpening är något någon typ av bostad kock kan och även borde gör sig själva. a polishing steel or even rod is a basic verktyg som will realign övre hand av ett blad med simply några rörelser. It 's really good to hone just before each usage (I motsats till sharpening, som du could simply perform en eller två gånger ett år).

Honing verkligen hjälper när skärning tough-skinned produkter tomater (även om en ragged kniv för tomater är absolut inte en negativ koncept.).

besluta om (och även använda) en skärbräda.

Så din kniv är skarp och övre hand är skärpad till bäst alignment. Det's tid till driva! ändå vad yta du klippa på är ytterligare major överväga hålla din kniv spetsig såväl som förlänga dess egen livsstil.

Du måste ständigt klipp på en skärning panel. Det betyder en gjord av virke, plast, eller till och med bambu (som faktiskt är en form av gård, absolut inte trä).

eftersom din kniv, din reducerande styrelse behöver inte vara faktiskt Tillverkad av någon form av produkt som är faktiskt svårare än kniven på egen. Att betyder inget glas reducerande brädor. Neither borde du dice rak på din granit eller marmor bänkskiva. Eller någon form av bänkskiva. minskning brädor är billiga. Använd one!

Bamboo is actually the hardest component of the three kinds discussed, så det 's most likely din 3rd option, at least as for what is actually greatest för din kniv. Plast ettor är faktiskt mindre komplicerat att alltid hålla clean eftersom de maj gå in diskmaskin, samt du kan kasta dem ut när de få. men en barrved cutting board som lärk, teak wood eller japansk cypress kommer säkert vara faktiskt best för din kniv.

Om du vill prioritera lifestyle av din kniv mot life av din cutting board is another matter, as well as real wood cutting boards som walnut as well as pine have a lot till uppmuntra dem. dessutom, du kan enkelt finslipa en kniv mycket mer enkelt än du kan byt ut en high-end skärning board. Besök här.

Rengöring Dina Knivar.

Rengöring is actually one more area där matlagning område knivar genomgå fasansfulla förtal. enkelt det värsta punkt du kan göra till din japansk kniv är till rengöra alla av dem i diskmaskin. tillsammans med mängd av rattling som fortsätter däri, blade är vissa till bang kontra en annan kniv, sida av en tallrik, eller kanske hylla på egen hand, vilket will blunt och även kanske wreck cutter (to say nothing of what the water as well as heat utför till grepp).

Nej, för någon form av kniv värt att äga, handtvätt är teknik att gå. tvättmedel samt varmt vatten är allt du behöver och se till att torkar det genast istället för uthyrning det luft torka ut.

Kol stålknivar är en farfar klausul (i motsats till rostfritt stål, vilket är mycket mer vanligt). Carbon steel is actually a great komponent för producera knivar eftersom det har sin egen kant för en lång tid. emellertid är det benäget till korrosion och förfall-- som gjutjärn stekpannor. av den anledningen, det är faktiskt dessutom en utmärkt idé till lätt olja din kol stålkniv efter torkning den. utför kontakta din ägare's manual, dock.

Hålla Dina Knivar .

Med din kniv clean och även completely dry, you can easily currently put it away. Men var? förpackning a utsatt kniv blade i ett skåp laddad med andra köksområde redskap är både negativ för cutter och för dig, som du kör risken av Cutting ditt eget själv medan rummaging runt.

Vissa kniv fläktar tro på den magnetiska strip fäst till väggstruktur. Dina knivar helt enkelt följ strip där de gör inte skift eller till och med få knackade runt.

För vissa är capacity till feature deras knivar is actually a bonus offer, but it might not be actually to everyone ' s taste. Dessutom, du regelbundet måste få på din sköld runt dessa utsatt skärare samt kom ihåg att en stark bump tillräcklig kan vara tillräcklig för att take En av bit och även leverera it piloting.

Trä knivblock är faktiskt en mer alternativ, men var säker till move knivarna in till ports inverterad, för att säkerställa att de är säkert inte lutar på pointy Edge på Blades.

säkert, om en person endast har ett par knivar (och det's tvivelaktigt om typiska bostad kock behov större än tre), antingen magnetisk bit eller engagerad knivblock kan vara överdriven.

One basic solution is to acquire a plastic knife shield and also slide it over the blade of your knife. efter det du kan enkelt hålla det i ett skåp om det är din enda möjligt val, utan stressande över reducerande på egen hand eller till och med OM blade att vara faktiskt harmed av andra verktyg.